Bu güçlü ve dayanıklı karışım, sorunsuz olduğu kadar da güzel görünümlüdür. Özenle geliştirilen bu karışım hızlı bir şekilde yayılır. Görünümü çok güzel, dayanıklı ve bakımı kolaydır
Tohum ekeceğiniz alanı 20 cm derinliğinde belleyin. Leonardit menşeli yada organomineralli gübre serperek toprakla iyi bir şekilde karışmasını sağlayın. Ekim yapacağınız yüzeyi birkaç kez tırmıkla düzeltip, tercihen bir silindir ile ezin. Böylece, bakım aşamasında işinizi çok kolaylaştıracak yeknesak ve düz bir yüzey elde edeceksiniz.
Hava koşullarına göre tohum ekimini, Mart ile Ekim ayları arasında, aşırı sıcak ve kuru dönemler dışında, şemada gösterildiği gibi çapraz savurma yöntemiyle yapın. Ince bir tırmıkla tohumların toprak yüzeyinden fazla derine gitmeden, homojen bir şekilde dağılmasını sağlayın. Daha sonra üzerlerini en fazla 0,5 cm kalınlığında, ince bir kapak toprağı ile örtün.
Tekrar silindirle veya benzer bir yöntemle yüzeyi sıkıştırın.
Çok ince (sisleme şeklinde) damlacıklarla sulayın. Sulama işlemi sırasında tohumların yüzeye çıkmamasına özen gösterin.
Eskiden çimlendirilmiş bir alana yeniden tohum ekilecekse, ekimden önce (tercihen güz aylarında) güneşli günlerde Total Herbisit uygulanmalı ve 20 gün sonra toprak bellenip ayrık otu ve diğer kökler olabildiğince temizlenmelidir. Tohum ekimi için, mümkün olduğunca güneşli günler tercih edilmelidir. Total Herbisit uygulaması ilkbaharda yapılacak ise ekimin ilaç uygulamasından en az 30 gün sonra yapılması gereklidir.
Çimin içerisinde bulunan geniş yapraklı otlar (ör: yonca), çime zarar vermeden, Selektif Herbísit (seçici yabancı ot ilacı) kullanarak yılda 2 uygulama sonucunda yok edilebilir. Ancak, yeni tesis edilen alanlarda uygulamaya en erken 2-3 ay sonra, çimler güçlendikten sonra başlanmalıdır.
ilk biçme işlemini çimler 10 cm uzunluğa erişince, çok keskin bıçaklı çim biçme makinesi ile toprak kuru halde iken, bitkinin köklerinden yolunmamalarına dikkat ederek yapın. Biçme işleminden sonra sulama yapabilirsiniz. Daha sonraki biçme işlemlerini, çimlerin fazla boylanmalarını beklemeden, sık sık gerçekleştirin. Sulama işlemlerini, sıcak dönemde, tercihen sabah erken veya akşam saatlerinde yapın. Toprağın 5 cm altında nem varsa sulamayı erteleyin.
Gübreleme işlemlerini 90 günde bir kez Azot içerikli Genel Bakım Çim Gübresi ile, kış aylarına girerken, Taban gübresi (fosfor ağırlıklı) Kış Bakım Gübresi uygulayın.
Tohumluklar, çimlenme güçlerini koruyabilmeleri açısından, doğrudan güneş ışınlarından ve rutubetli ortamlardan titizlikle korunmalıdır.
Ayrık otlarını yok etmek çok zordur. Kökleri çok derine iner ve bu nedenle ilaçların köklere ulaşması güçtür. Ayrık otları ot sökücü bir alet kullanılarak ancak bir dereceye kadar temizlenebilir. Ekim yapılacak toprak, işe başlamadan önce ilaçlanmalı ve ahır gübresi kullanmaktan kaçınılmalıdır.
Tarım Bakanlığı’nın ve Avrupa Birliği’nin yürürlükteki asgari tohumluk standartlarına uygundur.
ÜRETİCİ:GENTA