İlaçlaması en zor olan böcek türlerinden biri olduğu için özellikle de 3 hafta ara ile ilaçlama yapılması önerilmektedir. Aç kalsalar bile bir ay boyunca dayanabilecekleri için sadece susuzluğa çok fazla dayanıklı değillerdir. Yani onlar da diğer canlılar gibi su ihtiyacı duymaktadır. Susuz kaldıklarında ise kısa süre yaşamakta ve bulundukları yerde ölmektedir. Evlerinizde veya işyerlerinizde zaman zaman karşılaştığınız hatta sadece tek bir tane olmayan bu böcek türleri için mutlaka uzman kişilerden yardım almak gerekir. Uzman kişiler Kalorifer Böceği İlaçlama konusunda çok daha bilgi sahibi oldukları için nasıl tekniklerin kullanılacağını da çok iyi bilmektedir ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı ilaçlarla titizlikle çalışmalarını sürdürürler. Böcekler yaşam tarzlarına ve cinslerine göre değişkenlik sağladığı için ilaçlamalarının da bu yönde yapıldığına değinmek isteriz. Yani sıradan bir ilaç kalorifer böceği için etkili olmayabilir. Dünyanın en dayanıklı hayvanları arasında yer alarak kendi özelliklerinden konuşturmayı başaran böcek için yapılacak işlemler özel olmalıdır.
İsminden de anlaşılacağı gibi aslında bir nevi hamam böceğidir diyebiliriz. Yani oldukça sıcak ortamlardan hoşlanan ve soğuğu pek sevmeyen böcek türleri olarak bilinirler. Hem otçul, hem de etçil olarak beslenme şekline sahip olan Kalorifer Böceği özellikle de kalorifer peteklerinin aralarında veya mutfaklarda bulunan tezgâhların altlarında yaşamlarını sürdürebilirler. Daha çok pis yerlerden ve ağzı açık çöplüklerden hoşlandıkları da bilinmektedir. Bir diğer en belirgin özelliklerinden bir tanesi ise oldukça uzun ömürlü olması ve kolay kolay ölmemesi durumudur. Diğer canlılar gibi yumurta ile çoğalma gerçekleştirdikleri için üremeleri de oldukça fazladır. Yani bir tek seferde 200 adet kadar üreme gerçekleştirebilirler. Yumurtalarını taşımakta çok kolay olduğu için sırtlarına alarak farklı yerlere kolayca götürebilirler. Bundan dolayı onları öldürmek veya ezmek kesin çözüm vermemektedir. Yani yumurtalarını bıraktıklarında kısa bir zaman içerisinde yüzlercesi ile karşı karşıya kalabileceksiniz.
Genellemeye bakacak olursak kendi imkânlarımızla değil de daha çok özel olarak ilaçlanması mecburi olan canlı olarak bilinmektedir. Yumurta bırakma işlemleri yaygın olduğu için kısa bir sürede o yumurtalar birer küçük canlıya dönüşebilir. İki hafta ara ile iki seanslar şeklinde uygulanan ilaçlamalar sayesinde bu tarz Haşere böceklerinden kesin olarak kurtulabileceksiniz. Özellikle pis yerlerde de gezinti halinde olduklarından dolayı dolaştıkları yerlere kolayca mikrop götürebilirler. Onlarla aynı alanda yaşamak ve aynı havayı soluyor olmak doğru davranış olmamakla birlikte sağlığımıza ciddi zararlar verebilirler. Hiçbir böcek türü için zararsız olduğunu söyleyemeyeceğimiz gibi oluşabilecek hastalıkların baş mimarlarıdır diyebiliriz. Yani bizler dahi fark etmeden onların bırakmış oldukları güçlü mikroplarla karşı karşıya kalabilir, mikropları tüketebilir veya dokunabiliriz. Yaşam alanlarımızın daha temiz ve daha sağlıklı olması için mutlaka ilaçlama yaptırmalı ve sorunlardan kurtulmalıyız.